Forma-1

2022.01.31. 17:36

Az F1 nem akar Djokovic-ügyet: minden közreműködő számára kötelező a védőoltás

A Forma-1-ben kötelező lesz az idén a koronavírus elleni vakcina felvétele az összes versenyző, stábtag, illetve hivatalos közreműködő számára.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új előírása szerint minden olyan személynek, aki bemehet a paddockba, oltottnak kell lennie.

A sportág irányítói remélik, hogy ezzel a lépéssel elkerülhetővé válnak az olyan félreértésre okot adó esetek, mint amilyen a teniszező Novak Djokovicé volt az Australian Openen. Az oltatlan szerb játékosnak külön engedélyt adtak a részvételre, majd visszavonták vízumát, végül haza kellett utaznia Melbourne-ből.

Úgy tűnik, a többség hajlandó alávetni magát az új szabályozásnak, de van kivétel is: 

Alan van der Merwe, az orvosi autó sofőrje - aki 2020-ban közreműködött a kigyulladt autójából kimenekült Romain Grosjean ellátásában Szahírban, a Bahreini Nagydíjon - úgy döntött, nem veszi fel a vakcinát.

Az F1 szóvivője szerint ugyanakkor az összes pilóta, aki ott akar lenni a rajtrácson, tisztában van vele, hogy a védőoltás kötelező.

A rekordot jelentő 23 fordulós szezon március 20-án Bahreinben kezdődik.

 

Borítókép: Romain Grosjeant, a Haas francia versenyzőjét (k) támogatják segítői a szahíri pályán a rajt utáni balesete után a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján 2020. november 29-én (MTI/EPA /Pool/Hamad I Mohamed)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában