búcsú

2021.11.21. 14:00

Solskjaer távozott a Manchester United vezetőedzői posztjáról

A norvég Ole Gunnar Solskjaer vasárnap távozott a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

(FILES) In this file photo taken on September 14, 2021 Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer gestures at the end of the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern. - Manchester United ended Ole Gunnar Solskjaer's three-year reign as manager at Old Trafford on November 21, 2021, following a run of one win in seven Premier League games. "Manchester United announces that Ole Gunnar Solskjaer has left his role as Manager," the club said in a statement. "Ole will always be a legend at Manchester United and it is with regret that we have reached this difficult decision." (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

„Ole mindig is legenda marad a Manchester Unitednél, ezért is sajnálatos, hogy meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést. Bár az elmúlt hetek csalódást okoztak, nem szabad elfelednünk mindazt a munkát, amit az elmúlt három évben végzett a hosszú távú sikerek érdekében” – áll a klub honlapján megjelent közleményben.

A csapat irányítását átmenetileg Michael Carrick veszi át.

A 2018 decemberében kinevezett Ole Gunnar Solskjaer igazi hősnek számít Manchesterben azóta, hogy a Bayern München ellen 2-1-re megnyert 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben ő szerezte az angolok győztes gólját a 93. percben. A volt csatár 1996 és 2007 között erősítette az MU-t, amelyben 366 meccsen 126 gólt szerzett.

Edzői pályafutását a Manchester United utánpótlásánál kezdte, majd a norvég FK Molde és a walesi Cardiff City együttesét irányította. A United felnőtt csapatának kispadján 168 mérkőzésen ült, mérlege 91 győzelem, 37 döntetlen és 40 vereség. A manchesteriek a Bajnokok Ligája csoportkörében négy forduló után továbbjutó helyen állnak, a Premier League tabelláján viszont csak hetedikek, miután szombaton 4-1-re kikaptak a Watford otthonában.

Forrás: MTI

Címkék#solskjaer
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában