Nemzetek Ligája

2021.10.07. 23:01

Francia-spanyol döntő lesz

Theo Hernández és testvére, Lucas Hernández először szerepelt együtt a franciák kezdőcsapatában.

A világbajnoki címvédő Franciaország kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a világranglista-vezető Belgiumot a labdarúgó Nemzetek Ligája csütörtöki, torinói elődöntőjében.

Az első félidőben a franciák inkább visszahúzódtak, a belgák pedig egyre nagyobb fölényben futballoztak, több gólhelyzetük is volt, majd a 37. percben Yannick Carrasco találatával kerültek előnybe. Ez sorozatban már a 39. meccsük volt, amelyen legalább egyszer betaláltak ellenfelük kapujába. Három perccel később Romelu Lukaku duplázta meg csapata előnyét, mindkét esetben Kevin De Bruyne adta a gólpasszt.

A második félidő elején a belgák visszaálltak, szinte kizárólag a védekezésre összpontosítottak, így ekkor már a franciák voltak fölényben, és Karim Benzema jóvoltából a 62. percben szépítettek. Kylian Mbappé ekkor gólpasszt adott, hét perccel később pedig büntetőből egyenlített.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a 87. percben Lukaku ismét gólt lőtt, de a játékvezető les miatt nem adta meg, majd a túloldalon Paul Pogba szabadrúgásból a keresztlécet találta telibe. Támadásban maradt a francia csapat, és a második válogatott mérkőzését játszó Theo Hernández a 90. percben megszerezte a győztes gólt.

Theo Hernández és testvére, Lucas Hernández először szerepelt együtt a franciák kezdőcsapatában. Ilyesmire legutóbb 1974 tavaszán volt példa, amikor Herve és Patrick Revelli is játszott a Románia elleni meccsen.

Mbappé 50. alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, ezzel – 22 éves és 291 napos korában – ő lett a legfiatalabb francia, aki elérte a félszáz mérkőzéses határt. Az eddigi csúcsot Benzema tartotta, ő 24 évesen és 240 naposan játszotta ötvenedik meccsét.

A szerdai, milánói elődöntőben a spanyolok 2-1-re legyőzték a házigazda, Európa-bajnok olaszokat.

A döntőt és a bronzmérkőzést vasárnap rendezik.

Nemzetek Ligája, elődöntő:

Franciaország-Belgium 3-2 (0-2)

gólszerzők: Benzema (62.), Mbappé (69. – tizenegyesből), T. Hernández (90.), illetve Carrasco (37.), Lukaku (40.)

szerdán játszották:

Olaszország-Spanyolország 1-2 (0-2)

g.: Pellegrini (83.), illetve Torres (17., 45+2.)

piros lap: Bonucci (42., Olaszország)

a vasárnapi program:

a 3. helyért: Olaszország-Belgium, Torino 15.00

döntő: Spanyolország-Franciaország, Milánó 20.45

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában