erőszak

2021.09.10. 12:30

Felesége megverése miatt elítélték a német világbajnokot

Súlyos testi sértés és szóbeli bántalmazás miatt 1,8 millió eurós (nagyjából 632 millió forint) pénzbüntetésre ítélte a müncheni kerületi bíróság Jerome Boatenget, a francia Olympique Lyon világbajnok német labdarúgóját.

Former Bayern Munich's defender Jerome Boateng (R) and his lawyer Kai Walden are seen on the day of the footballer's trial in court in Munich, southern Germany, on September 9, 2021. - German 2014 World Cup winner Jerome Boateng appeared in court in Munich on September 9, 2021 to answer allegations he assaulted the mother of his twin daughters in 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christof Stache

A 33 éves futballista a vád szerint egy 2018-as karibi nyaralás során

inzultálta és megütötte két gyermekének édesanyját, akit meg is harapott, illetve a földre lökött, valamint hozzávágott egy lámpát és egy hűtőtáskát.

Az ügyész másfél év felfüggesztett börtönbüntetést, valamint másfél millió eurós pénzbüntetést kért Boatengre.

A 76-szoros válogatott, a Bayern Münchennel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes hátvéd a bírósági meghallgatása során tagadta ezeket a vádakat, ugyanakkor azt elismerte, hogy a karibi nyaralás során volt nézeteltérés köztük. Boateng azt állította, a nő agresszívvá vált egy vita során, és amikor ő megpróbálta ellökni magától, akkor a földre esett.

A futballista szerint azon kaptak össze, hogy mit tegyenek a jövőben, Boateng ugyanis akkoriban el akart igazolni a Bayerntől és a Paris Saint-Germainben tervezte folytatni a pályafutását.

A játékos hozzátette, a következő napon már nyoma sem volt közöttük a konfliktusnak.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Boateng megütötte a nőt, Stefanie Eckert államügyész pedig azt mondta, a nő „családon belüli erőszak áldozata volt”, ugyanakkor hozzátette: Boateng pedig „a kölcsönösen mérgező párkapcsolatuk áldozata”.

A futballista a beszámolók szerint nyugodtan fogadta az ítélet kihirdetését, és még van lehetősége a fellebbezésre.

Boateng végül soha nem játszott a Paris Saint-Germainben, múlt héten szerdán viszont bejelentették, hogy a PSG riválisánál, az Olympique Lyonnál folytatja pályafutását.

Forrás: MTI

Borítókép: Boateng (j) és ügyvédje a tárgyaláson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában