nhl

2021.06.18. 08:35

Idegenbeli győzelemmel előnyben a címvédő Tampa

A címvédő Tampa Bay Lightning 2-1-re nyert a New York Islanders otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elődöntőjének harmadik felvonásán, és így összesítésben is 2-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A vendégek kétszer, a 11., majd a 40. percben kerültek előnybe, a házigazdák csak előbbi után, a 38. percben tudtak egyenlíteni. A Lightning egyik legjobbja a 27 védést, közte több bravúrt bemutató orosz kapus, Andrej Vaszilevszkij volt. Kollégája és honfitársa, Szemjon Varlamov a hazaiaknál 23 védéssel zárt.

A Tampa második, győzelmet érő találatát Brayden Point szerezte, aki nagyszerű formában játszik a rájátszásban, és folytatta gólszerző sorozatát, amely így már hat mérkőzés óta tart. Ez a leghosszabb ilyen jellegű sorozat 2006 óta, legutóbb erre Martin Havlat (Ottawa) volt képes. Az elmúlt 30 évben a rekordot hét playoff-meccsel ötös holtversenyben Claude Lemieux (1997), Joe Sakic (1996), Mario Lemieux (1991 és 1996) és Pat LaFontaine (1992) tartja. Point az idei playoffban már 11 találatnál jár, legutóbbi kilenc meccsén nyolc gólt szerzett.

A Tampa a rájátszásban hetedik idegenbeli mérkőzésén a hatodik győzelmét aratta.

Eredmény, elődöntő:

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 1-2

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Tampa javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában