nhl

2021.06.24. 07:19

Hosszabbításban egyenlített az Islanders

A New York Islanders 0-2-es hátrányból hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a címvédő Tampa Bay Lightningot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elődöntőjében szerdán, így két nap múlva Tampában dől el, melyik csapat jut a nagydöntőbe.

A vendégek a szenzációs formában játszó Brayden Point révén szereztek vezetést, a csatár sorozatban a kilencedik playoff-mérkőzésén volt eredményes. A rekordot tíz összecsapással Reggie Leach (Philadelphia Flyers) tartja 1976-ból. Point a most zajló rájátszásban 14 találatnál jár, legutóbbi 12 meccsén 11 gólt szerzett.

Anthony Cirelli szólóból, köténygóllal növelte a különbséget, ám gyorsan szépített az Islanders Justin Eberle gyönyörű fonákjával. Ezzel megszakadt a New York-iak 116:25 percig tartó gólcsendje. A harmadik harmadban Scott Mayfield éles szögből lőtt a léc alá, így jöhetett a hosszabbítás, amely nem tartott sokáig: a 68. másodpercben Anthony Beauvillier kihasználva egy bődületes védelmi hibát ellopta a korongot a kapu előterében, és a bal felső sarokba bombázott.

Ezzel a négy győzelemig tartó párharc 3-3-ra áll, az utolsó, hetedik összecsapást magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik a címvédő Tampa otthonában.

A másik ágon a Montreal Canadiens 3-2-re vezet a Vegas Golden Knights ellen.

Rájátszás, elődöntő, 6. mérkőzés:

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 3-2, hosszabbítás után

A párharc 3-3-ra áll.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában