nhl

2021.06.01. 08:56

A Montreal idegenbeli győzelemmel búcsúztatta a Torontót

A Montreal Canadiens hétfő este vendégként 3-1-re legyőzte a Toronto Maple Leafst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, így összesítésben 1-3-ról fordítva 4-3-ra nyerte meg az első fordulós párharcot, és jutott a második körbe, ahol a Winnipeg Jets vár rá.

A vendégek góljait, Brendan Gallagher, Tyler Toffoli és Corey Perry szerezte, utóbbi pályafutása kilencedik „hetedik meccsén” negyedszer volt eredményes, amivel az aktív játékosok között a harmadik helyen áll Patrice Bergeron (Boston Bruins, 12 meccs/6 gól) és Paul Stastny (Winnipeg Jets, 6 meccs/5 gól) mögött. Carey Price, a Montreal kapusa 30 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Toronto egyelőre úgy tűnik, hiába erősödik évről évre, továbbra sem jut előre, hiszen 2004 óta nem nyert párharcot a playoffban, ráadásul ebben a periódusban nyolc olyan találkozót veszített el, amin továbbjuthatott volna.

A Boston Bruins és a New York Islanders második fordulós párharcának második felvonása hosszabbításba torkollott, amelyet Casey Cizikas találata döntött el: a bostoni TD Gardenben a vendégek 30 éves kanadai centere a ráadás 15. percében talált be, ezzel 2015 óta először volt eredményes a playoffban.

Eredmények, rájátszás:

Északi csoport, 1. forduló, 7. mérkőzés:

Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 1-3

A párharc végeredménye: 4-3, a Montreal javára.

Keleti csoport, 2. forduló, 2. mérkőzés:

Boston Bruins-New York Islanders 3-4 – hosszabbítás után

A párharc állása: 1-1.

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában