nhl

2021.06.04. 08:30

A Carolina és a Boston is hosszabbításban győzött

A Carolina Hurricanes és a Boston Bruins is hosszabbításban győzött vendégként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második fordulójában, csütörtökön.

Előbbi a címvédő Tampa Bay Lightning ellen szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában, amelynek első két felvonását otthon bukta el. A találkozót Jordan Staal döntötte el a ráadás hatodik percében. Sebastian Aho, a Hurricanes támadója egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a 3-2-es sikerből, míg a kapus Petr Mrazek 35 védéssel hálálta meg, hogy a playoffban első alkalommal lépett jégre kezdőként.

A Boston Bruinsban Brad Marchand döntötte el a 2-1-re végződött összecsapást: a 33 éves klasszisnak az idei rájátszásban ez már a második mérkőzést lezáró gólja volt a hosszabbításban. Ezzel ráadásul már 102 pontnál jár a klub színeiben a playoffban, amivel a Bruins történetében holtversenyben a negyedik Phil Espositóval. A listát Ray Bourque vezeti 161 ponttal.

Eredmények, rájátszás, 2. forduló, 3. mérkőzések:

Közép csoport:

Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 2-3, hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Tampa javára.

Keleti csoport:

New York Islanders-Boston Bruins 1-2, hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Boston javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában