a várva várt

2021.05.12. 09:52

Majdnem 20 éves átkot tört meg a Sporting

Tizenkilenc év szünet után nyerte meg újra a portugál labdarúgó-bajnokságot a Sporting Lisboa, amelynek szurkolói az önfeledt ünneplés közben összecsaptak a rendőrökkel.

Sporting´s players celebrate with the trophy after winning the Portuguese football League title at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on May 11, 2021. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Patricia de Melo Moreira

A lisszaboni együttes a Boavista kedd esti 1-0-s legyőzésével biztosította be a diadalát, ezzel 19. bajnoki címét ünnepelheti, és megszakította a két nagy rivális, a Benfica és az FC Porto csaknem két évtizede tartó uralkodását. Ruben Amorim vezetőedző tanítványai

ráadásul még mindig veretlenek a mostani kiírásban,

melyből két forduló van hátra, a nyolcpontos lemaradással második Porto ugyanakkor már nem érheti utol őket.

A Boavista elleni keddi meccset a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásoknak megfelelően zárt kapuk mögött tartották, a lefújást követően azonban nagy ünneplés vette kezdetét Lisszabonban, a fő téren ezrek gyűltek össze.

A csapat egy nyitott tetejű busszal gurult végig a város utcáin, néhány ünneplő szurkoló azonban ledöntötte az alumínium kordonokat, hogy közelebb férkőzhessen a járműhöz, a rendőrség pedig gumilövedékekkel és gumibotokkal próbálta feltartóztatni ezeket a drukkereket.

Többen üvegekkel és füstbombákkal dobálták meg az intézkedő rendőröket, valamint a helyszínen dolgozó újságírókat, így végül a mentőknek is ki kellett vonulniuk a helyszínre, hogy ellássák a sérülteket.

A Sportingot az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a közösségi médiában üdvözölte: „Nagy-nagy gratuláció a bajnokoknak!” – írta Instagram oldalán a portugál válogatott 36 éves csapatkapitánya, aki a lisszaboni klubnál kezdte pályafutását.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában