nba

2021.04.26. 09:59

Újabb rekordot állított fel Stephen Curry (videó)

A Golden State 117–113-ra nyert a Sacramento ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Stephen Curry of the Golden State Warriors participates in the MTN DEW 3-Point Contest during the 2021 NBA All-Star Game at State Farm Arena in Atlanta, Georgia on March 7, 2021. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A győztes csapatban 37 pontot dobott Stephen Curry, aki hétszer távolról volt eredményes. Ezzel 85-re növelte áprilisi hárompontosainak a számát, ami NBA-rekord. A korábbit James Harden tartotta a 2019 novemberében elért 82-vel.

A nap rangadóját a keleti első Brooklyn Nets és a nyugati második Phoenix Suns vívta. A vasárnapi találkozót a hazai Nets nyerte meg 9 ponttal, elsősorban Kyrie Irving és a három meccs kihagyás után visszatérő Kevin Durant remeklésének köszönhetően. Előbbi 34 pontot és 12 gólpasszt ért el, utóbbi pedig 33 pontig jutott. A Sunsban Devin Booker volt a legjobb, ám az ő 36 pontja is kevés volt a sikerhez. Az arizonai gárda egymás után másodszor veszített, amire január óta nem volt példa.

Az Atlanta Hawks öt vereség után tudta újra legyőzni a Milwaukee Bucksot úgy, hogy a georgiai csapat legjobbja, Trae Young sérülés miatt nem játszhatott. A Hawks a negyedik negyedben egy 19–6-os rohammal fordított a meccsen, melyen a Bucks sztárja, Jannisz Antetokunmpo 31 pontot és 14 lepattanót szerzett.

Folytatta remek sorozatát a Washington Wizards, megszakítás nélkül nyolcadik sikerét aratta. A fővárosiak ezúttal a Cleveland Cavalierst győzték le. A Washington remek hajrájának köszönheti a diadalt, a meccset ugyanis 11–2-es sorozattal zárta.

Amíg a Wizards remekel az utóbbi időben, addig az Orlando Magic és a Portland Trail Blazers gyenge formát mutat. Előbbi az Indiana Pacerstől kapott ki simán, ami sorozatban az ötödik, legutóbbi 12 meccséből pedig a 11. veresége volt. A Portland szintén elveszítette legutóbbi öt találkozóját, a vasárnapit hazai pályán a Memphisszel szemben.

Eredmények:

Golden State Warriors–Sacramento Kings 117–113

Orlando Magic–Indiana Pacers 112–131

Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks 111–104

Washington Wizards–Cleveland Cavaliers 119–110

Brooklyn Nets–Phoenix Suns 128–119

Portland Trail Balzers–Memphis Grizzlies 113–120

Charlotte Hornets–Boston Celtics 125–104

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában