bayern münchen

2021.04.06. 09:50

Szezon végén távozhat a bajorok kulcsembere

Sajtóértesülés szerint a nyáron biztosan távozik a német bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgócsapatától Jerome Boateng.

Stuttgart's US coach Pellegrino Matarazzo talks to Bayern Munich's German head coach Hans-Dieter Flick next to Bayern Munich's German defender Jerome Boateng after the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and VfB Stuttgart in Munich, southern Germany, on March 20, 2021. (Photo by Matthias Balk / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Matthias Balk

A Kicker című szaklap arról írt, hogy

a klub nem hosszabbít szerződést a 32 éves védővel, aki így tíz év után elhagyja az egyesületet.

A magazin értesülései szerint Boateng menedzserét már tájékoztatták arról, hogy a 76-szoros német válogatott szolgálataira a továbbiakban nem tartanak igényt.

A védő 2011 nyarán a Manchester Citytől igazolt Münchenbe, ahol 2013-ban és tavaly is triplázni tudott, azaz a bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett a Német Kupát is megnyerte a csapattal. Boateng a 2014-es világbajnokságon meghatározó tagja volt a német válogatottnak, az argentinok ellen 1–0-ra megnyert döntőben is pályára lépett.

Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusában közölte, hogy Boatengre, valamint Thomas Müllerre és Mats Hummelsre nem számít a továbbiakban a válogatottnál.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában