bayern münchen

2021.04.26. 08:10

Mielőbb pontot szeretnének tenni az edzőkérdésre a bajoroknál

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke minél hamarabb megoldást szeretne találni, miután Hansi Flick, a labdarúgócsapat vezetőedzője egy hete bejelentette, hogy a szezon végén távozni akar posztjáról.

24 April 2021, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Bayern Munich, Matchday 31 at Opel Arena. Munich's coach Hans-Dieter Flick gestures. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Tom Weller

„Megállapodtunk, hogy a mainzi mérkőzés után leülünk beszélni” – mondta Rummenigge a Bild am Sonntag című lapnak. A címvédő és listavezető bajorok szombaton 2–1-re kikaptak Mainzban a Bundesligában, így egyelőre még nem nyerték meg a bajnokságot.

Az 56 éves vezetőedzőt múlt heti bejelentése után Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként emlegetik, miután a szakvezető a nyári Európa-bajnokság után befejezi a munkát a válogatott élén.

Arra a kérdésre, hogy a Bayern kér-e lelépési díjat Flickért, akinek még 2023-ig érvényes a szerződése, Rummenigge ezt válaszolta:

„Ha teljesítjük Hansi kérését, és elengedjük, akkor minden érintettnek dolgoznia kell a megfelelő megoldáson, amellyel az FC Bayern is elégedett.”

Hozzátette: nagyon elégedettek a vezetőedző munkájával, aki az előző szezonban mindent megnyert a csapattal, többek között a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért.

Rummenigge ezzel együtt védelmébe vette Hasan Salihamidzic sportigazgatót, aki Flick bejelentése után a szurkolók céltáblája lett, szerintük a tréner miatta akar távozni.

„Nem sportszerű, ahogy a közvélemény Hasannal bánik” – fogalmazott Rummenigge.

„Jelenleg ő van a célkeresztben, de minden döntést, így természetesen az igazolásokkal kapcsolatosakat, vagy a keretre vonatkozókat az igazgatótanáccsal és a felügyelőbizottsággal közösen hozunk.

És az edző is része ezeknek a folyamatoknak.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában