futás

2021.04.18. 13:45

Kipchoge magabiztosan nyerte a holland maratont

A kenyai Eliud Kipchoge magabiztos győzelmet aratott vasárnap a hollandiai Enschede város repülőterén megrendezett maratonon.

A táv 36 éves világcsúcstartója és olimpiai címvédője 2 óra és 4:30 perc alatt teljesítette a távot, amely során nyolc kört kellett teljesíteni. Ez az idei év legjobbja a 42 195 m-es klasszikus versenyen, Kipchoge számára pedig karrierje kilencedik legjobb időeredménye.

A győztes mögött másodikként honfitársa, az egyéni rekordot produkáló Laban Korir (2:06.40 ó), míg harmadikként az eritreai Goitom Kifle (2:08.07 ó) ért célba.

A nőknél egyéni legjobbjával nyert a német Katharina Steinruck (2:25.59 ó), a portugál Sara Moreira (2:26.42 ó) és a szintén német Rabea Schoneborn (2:27.03) előtt.

A viadalt eredetileg egy héttel ezelőtt Hamburgban rendezték volna meg, de a járványhelyzet még azt sem tette lehetővé a német város számára, hogy a meghívásos elitversenyzők, köztük az olimpiai kvalifikációért küzdő sportolók rajthoz álljanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában