manchester city

2021.04.01. 08:20

Guardiola szerint Agüero pótolhatatlan

A Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Sergio Agüero személyében pótolhatatlan játékos hagyja el nyáron a klubot, amelyet az argentin támadó is segített abban, hogy magasabb szintre jusson.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) briefs Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero during the English Premier League football match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on March 10, 2021. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Clive Brunskill

A spanyol szakember a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában kiemelte: a 32 éves Agüero egyike volt azon futballistáknak, akiknek a szerepvállalásával a Manchester City tényezővé tudott válni a Premier League-ben. Az edző reményét fejezte ki, hogy a csatár a nyári távozásáig még fontos gólokkal segíti őket.

„Sergio pótolhatatlan.

A statisztikai mutatókat figyelembe véve lehetne azt mondani, hogy pótolható, de ez egyáltalán nem könnyű, ha figyelembe vesszük azt, hogy több mint 360 mérkőzésen több mint 250 gólt látok a nevénél feltüntetve, a trófeái mellett” – mondta Guardiola. Hozzátette:

az argentin a klub legendája, az évszázad legjobb City-támadója, aki a szurkolók, a játékostársak és a vele dolgozó szakemberek lelkében, szívében, gondolataiban is pótolhatatlan.

Kiemelte: Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva és megannyi játékos volt a Manchester City segítségére abban, hogy előre tudott lépni, természetesen ezek közé tartozik Agüero is.

„Nélkülük biztosan nem érte volna el a csapat az elmúlt évek sikereit” – mondta a tréner, aki szerint az argentin még fontos gólokat tartogat a szezon hátralévő részére.

A most zajló idényben a PL-ben toronymagasan éllovas, a Bajnokok Ligájában negyeddöntős, az FA Kupában elődöntős, a Ligakupában döntős együttesben egyelőre csak epizódszerep jutott a sérülésekkel és betegséggel is sokat bajlódó Agüerónak.

A Manchester City hétfőn erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, miszerint a 2011-ben érkezett csatárnak a mostani az utolsó szezonja az együttesnél, amelyben

384 mérkőzésen 257 gólt szerzett, ami klubrekord.

Az angolokkal négy bajnoki címet, egy FA Kupa-győzelmet és öt Ligakupa-elsőséget gyűjtött be.

Az FC Barcelona közelmúltban megválasztott klubelnöke, Joan Laporta a napokban már be is jelentette, hogy Agüero nyártól náluk folytatja pályafutását. A sportsajtó úgy tudja, hogy az argentin 2023-ig a katalánok játékosa lesz. A csatár 2006 és 2011 között az Atlético Madridban szerepelt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában