serie a

2021.04.18. 15:10

Gattuso csapatot válthat a szezon végén

Gennaro Gattuso lesz nyártól a Fiorentina labdarúgócsapatának új vezetőedzője, aki a szezont követően távozik jelenlegi csapatától, a Napolitól – írja az olasz sportsajtó.

Gennaro Gattuso Head Coach of SSC Napoli during the Serie A match between SSC Napoli and FC Crotone at Stadio Diego Armando Maradona Naples Italy on 3 April 2021. (Photo by Franco Romano/NurPhoto) (Photo by Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Franco Romano

A Calciomercato értesülése szerint a firenzei klub már meg is állapodott a játékosként világbajnok, 43 éves szakember képviselőivel.

Gattuso kétéves szerződést ír alá, amely további egy esztendőre opciós lehetőséget tartalmaz.

A Sportface tudomása szerint a 2013 óta edzőként tevékenykedő Gattuso megszerzéséhez régóta ragaszkodott a Fiorentina tulajdonosa, Rocco Comisso, aki a 73-szoros válogatott futballistához hasonlatosan a calabriai régióból származik.

A korábbi kitűnő középpályásnak nyáron jár le a szerződése a nápolyi együttesnél, amely ötödik az olasz élvonalban, míg a Fiorentina a 15. helyet foglalja el a 20 csapatos Serie A-ban.

A firenzeiek jelenlegi edzője a korábbi tréner, Giuseppe Iachini, aki átmeneti megoldásként került vissza a kispadra, miután Cesare Prandelli egy hónappal ezelőtt távozott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában