óceántól óceánig

2021.04.24. 19:45

Egy brit futotta le elsőként Forrest Gump távját keresztül Amerikán

Az 1977-es születésű korábbi állatorvos, Robert Pope lett az első, aki a valóságban teljesítette a Forrest Gump által a legendás filmben megtett távot.

FORREST GUMP 1994 de Robert Zemeckis Tom Hanks. Monument Valley d'apres le roman de Winston Groom based on the novel by Winston Groom CHRISTOPHEL / NZ © Paramount (Photo by PARAMOUNT / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: PARAMOUNT / Collection ChristopheL via AFP

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

2016-ban útnak indulva 600 maratoninak megfelelő 15 700 mérföldet futott, 422 nap alatt négyszer szelte át lábon az Egyesült Államokat.

Mivel a Forrest Gump korszakos film, szinte mindenkinek megvan a címadó alak, aki sok egyéb lenyűgöző tette mellett három év, két hónap, 14 nap és 16 óra alatt átfutja Amerikát, majd a végén hatalmas szakállal áll az úton, és visszanéz a követőire.

– Eléggé fáradt vagyok. Azt hiszem, most hazamegyek.

Nos, ha nem is ilyen filmszerűen történt, egy brit férfi, Rob Pope 2016-ban indulva 18 hónap alatt többször is átszelte a két lábán az Egyesült Államokat, 422 nap alatt 15 700 mérföldet tett meg, ami több mint 25 ezer km, nagyjából 600 maratoninak felel meg.

Bob Rope „forrestgumpozásának” teljes történetét elolvashatják a Csupasporton.

Borítókép: Forrest Gump, jelente a filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában