bayer leverkusen

2021.03.31. 17:10

Több játékost is elküldene Völler, ha nem jutnak ki az európai kupaporondra

A német labdarúgó Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen sportigazgatója szerint nagyon fontos lenne kiharcolniuk az európai kupaszereplést.

Leverkusen's sporting director Rudi Voeller looks on prior to the German first division Bundesliga football match between Hertha Berlin and Bayer Leverkusen in Berlin on March 21, 2021. (Photo by Soeren Stache / various sources / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Soeren Stache

A sportvezető a Sport Bild című lap szerdai számában kifejtette: amennyiben ez nem sikerül, vélhetően el kell majd adniuk néhány játékosukat.

„Nem garantált, hogy az összes játékosunkat megtartjuk, ha nem jutunk ki az európai kupaporondra”

- mondta Völler. Hozzátette: ebben a helyzetben ráadásul az sem lenne biztos, hogy sikerül megszerezniük a kiszemelt játékosokat, akik segítségével előrébb tudnának lépni.

„Olyan tapasztalt profikat szeretnénk igazolni, akik nagyobb stabilitást biztosítanak számunkra”

- nyilatkozta Völler, aki világbajnok játékosként még 1994-ben igazolt a Leverkusenhez. A klub vezetésében 1996-os visszavonulását követően 2000-ig, majd 2005-től tölt be különböző vezetői tisztségeket.

Az együttes december közepén még a Bundesliga éllovasa volt, a 26. fordulót követően viszont már csak a hetedik a tabellán. Jelenleg még éppen nemzetközi kupaindulást (Európa-liga) garantáló helyen áll, de már hét ponttal van lemaradva a Bajnokok Ligája-részvételt érő pozícióban lévő Frankfurttól.

A Leverkusen múlt héten edzőt váltott, a menesztett Peter Bosz helyére Hannes Wolf érkezett, aki szombaton, hazai pályán, a sereghajtó Schalke ellen irányítja majd először új csapatát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában