Járvány

2021.03.29. 14:45

Hoeness: az UEFA tárgyaljon az Eb-helyszínek csökkentéséről

A 12 helyszínnél kevesebbet javasol az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke a nyári Európa-bajnokságra, amelynek Budapest is társházigazdája.

04 July 2020, Berlin: Football: DFB Cup, Final: Bayer Leverkusen - FC Bayern Munich in the Olympic Stadium. Uli Hoeneß, former president of Bayern Munich, comes to the stands. Photo: Ronald Wittek/epa/Pool/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series. (Photo by RONALD WITTEK / epa/Pool / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / epa/Pool / dpa Picture-Alliance

Fotó: Ronald Wittek

„Az a javaslatom: az UEFA tárgyaljon arról, hogy a házigazda városok és stadionok létszámát hatra, vagy nyolcra csökkentsék” – nyilatkozta a 69 éves szakember a német RTL televíziónak.

Hoeness szerint a rendezésre vonatkozó eredeti ötlet kiváló volt, akkoriban azonban még nem volt koronavírus-járvány, amit most muszáj számításba venni.

Az Európa-bajnokságot a pandémia miatt halasztották tavalyról az idei nyárra, június 11-től július 11-ig tart a terv szerint.

Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) elnöke nemrég arról beszélt, hogy a rendező városoknak garantálniuk kell, hogy – ha korlátozott számban is, de – nézőket engednek be a stadionokba.

„Úgy vélem, hogy a sportvilágnak tanácsos betartania az egyes országokban érvényes szabályokat, Ceferin urat pedig értelmes embernek ismerem, ezért egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy valóban ragaszkodik ehhez”

- mondta erről Hoeness, hozzátéve, hogy Münchenben – ahol a magyar válogatott is játszana csoportmeccset a németek ellen – biztosan kidolgoznak majd egy olyan tervet, amely lehetővé teszi szurkolók beengedését a stadionba.

„Az viszont biztos, a nézők és a lakosság egészségének megőrzése mindig a legfontosabb szempont kell, hogy legyen”

- jelentette ki Hoeness.

A magyar válogatott a németek mellett a világbajnoki címvédő franciákkal, valamint az Eb-címvédő portugálokkal szerepel azonos csoportban. A budapesti Puskás Arénában a tervek szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd az Eb-n.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki online sajtótájékoztatón azt mondta: az Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, „remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot”.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában