nba

2021.03.11. 08:37

Doncic hatalmas szerepet vállalt a Spurs legyőzésében

A Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic 22 pontot dobott, valamint 12 lepattanót szedett és 12 asszisztot jegyzett a vendég San Antonio Spurs elleni 115–104-es győzelem alkalmával az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

A ljubljanai légiós NBA-pályafutása 33. tripla-dupláját könyvelhette el. Társa, a lett Kristaps Porzingis 28 pontot és 14 lepattanót gyűjtött.

A texasi rangadón az utolsó negyed közepéig fej fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban aztán a Mavericks állva hagyta riválisát, melyet a palánkok alatti játékával győzött le.

A dallasiak 21-gyel több lepattanót szereztek, mint riválisuk,

és a második szándékból, azaz a rontott dobás után visszaszerzett labdából 21 pontot értek el, míg a San Antonio csupán kettőt.

A Spurs teljesítményét talán befolyásolhatta, hogy

a meccs előtt búcsúzott el a gárdától a hétszeres All Star-játékos, LaMarcus Aldridge.

A Spurs vezetőedzője, Greg Popovich a találkozót megelőzően elmondta, a 35 éves kosarassal közösen határoztak úgy, hogy a klubnak és neki is az lesz a legjobb, ha elválnak útjaik.

A nap másik találkozója kevés izgalmat tartogatott, a Memphis Grizzlies ugyanis simán verte a vendég Washington Wizardsot. A látogatók vereségének legfőbb oka a gyűrű alatti gyenge védekezésük volt. A hazai center, Jonas Valanciunas remekelt, 29 pontot és 20 lepattanót szerzett.

Eredmények:

Memphis Grizzlies–Washington Wizards 127–112

Dallas Mavericks–San Antonio Spurs 115–104

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában