vb-selejtezők

2021.03.25. 11:02

Deschamps szerint nagyon fáradt volt a csapat

Néhány kulcsjátékosa fáradtságával magyarázta Didier Deschamps, a címvédő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy csapata meglepetésre csupán 1-1-es döntetlent játszott a vendég ukránokkal a jövő évi, katari világbajnokság európai selejtezőinek szerdai nyitányán.

France's coach Didier Deschamps reacts at the end of the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between France and Ukraine at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris, on March 24, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Anne-Christine Poujoulat

„Több frissességgel és dinamizmussal jobbak lehetünk” – fogalmazott az 52 éves tréner, hozzátéve: látta, hogy együttese „nincs a legjobb formában”.

A franciák legközelebb vasárnap lépnek pályára, Kazahsztánban.

„Szerintem a második félidőben nem is volt gólszerzési lehetőségünk. Nem teszteltük a kapust”

- mondta Deschamps.

A franciák a szünetben még vezettek Antoine Griezmann 19. percben szerzett góljával az üres Stade de France-ban, de aztán a vendégek az 57. percben, Presnel Kimpembe öngóljával egyenlítettek. A D csoport másik meccsén a finnek 2-2-es döntetlent játszottak otthon a bosnyákokkal.

Deschamps szerint kevés idejük volt a felkészülésre, több játékosa vasárnap még bajnoki mérkőzést játszott, s emiatt fáradt volt.

„Ez nem magyarázkodás, ez tény” – fogalmazott.

A vasárnapi, nur-szultani meccsre sok változtatást ígért a kezdőcsapatban Deschamps.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában