tenisz

2021.02.23. 13:20

Andy Murray szerint most nincs kérdés az elitben

Andy Murrayt nem lepte meg, hogy Novak Djokovic nyerte a vasárnap zárult ausztrál nyílt teniszbajnokságot, ugyanis szerinte a fiatalok továbbra is messze vannak a „nagy hármastól”.

Scotland’s Andy Murray arrives for the first round tennis match against Germany’s Maximilian Marterer at the ATP Challenger tournament in Biella, Piedmont, on February 9, 2021. - Andy Murray makes his return to competition for the first time in four months, after withdrawing from the Australian Open due to coronavirus. Murray was only able to play seven official matches in 2020 because of a lingering pelvic injury, and the five-month suspension of the tours caused by the pandemic. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A kétszeres olimpiai bajnok skót játékos emlékeztetett rá: az orosz Danyiil Medvegyev húsz mérkőzésből álló győzelmi sorozattal állt oda a szerb elleni fináléra, ám összességében simán, három játszmában veszített.

„Szorosabb döntőre számítottam, de pontosan tudom, Novak mennyire jó, amikor elkapja a fonalat és kellően motivált” – fogalmazott Murray, aki öt finálét veszített Melbourne-ben, ezek közül négyet a mostani világelsővel szemben.

„Teljesen más egy Grand Slam-döntőben szerválni és fogadni egy 17-szeres bajnok ellen, mint egy negyed- vagy elődöntőben”

- tette hozzá a brit, aki korábban megfertőződött a koronavírussal, emiatt nem tudott elutazni Ausztráliába az év első nagy tornájára.

Djokovic 18. GS-sikere azt jelentette, hogy

az elmúlt 16 kiemelt tornából 15-öt a „nagy hármas” valamely tagja, azaz Djokovic, Rafael Nadal vagy Roger Federer nyert meg.

„A fiatalok nem igazán tudták megmutatni, hogy különösebben közel lennének hozzájuk” – fogalmazott a 33 éves, háromszoros GS-bajnok Murray.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában