tragédia

2021.01.15. 09:45

Halálos áldozata van a Dakar-ralinak

Elhunyt Pierre Cherpin, a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralin vasárnap balesetet szenvedett motoros.

(FILES) In this file photo taken on January 3, 2015 Pierre Cherpin of France rides his motorcycle during the symbolic start of the 2015 Dakar Rally in Buenos Aires. - French rider Pierre Cherpin has died on January 15, 2021 from injuries he sustained during a fall in the 7th stage from Ha’il to Sakaka on January 10, 2021. (Photo by Maxi FAILLA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Maxi Failla

Az 52 éves sportember a Dakar honlapja szerint a hetedik gyorsasági szakaszon esett, az orvosok eszméletlen állapotban találtak rá. Ezután a szakakai kórházba szállították, ott megműtötték súlyos fejsérüléseit, majd mesterséges kómában tartották, és előbb Dzsiddába, aztán Lille-be vitték.

Cherpinnek a mostani volt a negyedik Dakar-ralija, 2009-ben és 2012-ben célba ért, 2015-ben műszaki probléma miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A hetedik szakasz rajtja előtt a francia motoros az összetett 77. helyén állt.

Forrás: MTI

Borítókép: Cherpin még a 2015-ös Dakar nyitányán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában