Vendée Globe

2020.12.31. 10:03

Seguin feljött a harmadik helyre a földkerülő vitorlásversenyen

Yannick Bestaven halad az élen a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

A Maître Coq IV nevű hajót navigáló francia vitorlázó csaknem 110 tengeri mérfölddel előzi meg honfitársát, az Apiviát kormányzó korábbi éllovas Charlie Dalint.

A harmadik helyre – Thomas Ruyant-t (LinkedOut) megelőzve – Damien Seguin jött fel, aki a Groupe Apicillel 270 mérföldre van Bestaventől. Első nem franciaként a német Boris Herrmann (Seaexplorer-Yacht Club de Monaco) jelenleg a hatodik.

A 33 indulóból eddig hatan adták fel a versenyt. Az élcsoport a Csendes-óceán déli részén a Horn-fokhoz közelít. Az éllovasnak még bő nyolcezer mérföldet kell megtennie a franciaországi célig.

A földkerülő viadalok közül a Vendée Globe a legnehezebb: az indulóknak 18 méteres, egytestű hajójukkal egyedül, kikötés és külső segítség nélkül kell megkerülniük a Földet. A leggyorsabbakat január közepére várják Franciaországba.

A versenycsúcsot a francia Armel Le Cléach tartja, aki a legutóbbi földkerülést 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc alatt teljesítette.

Fa Nándor az 1992-93-as Vendée Globe-on legjobb nem franciaként az ötödik, 2016-17-ben pedig a nyolcadik helyen végzett, majd ezt követően visszavonult a versenyzéstől.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában