atlétika

2020.12.23. 13:30

Minden korábbinál súlyosabban kezelik a doppingolást az olimpián

A hírnév nem fogja megvédeni a doppingoló sportolókat a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint.

World Athletics president Sebastian Coe touches his face mask before the start of his meeting with Tokyo’s Governor Yuriko Koike at the Tokyo Metropolitan Government building on October 8, 2020. (Photo by Philip FONG / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philip Fong

Sebastian Coe a brit sajtónak nyilatkozva leszögezte:

a jövő évi tokiói nyári olimpián minden korábbinál nehezebb lesz megúszniuk a büntetést azoknak, akik tiltott szerekkel élnek.

Az elmúlt időszakban több magasan jegyzett atlétát – például Christian Colemant, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnokát – tiltott el doppinghasználat miatt a WA doppingügyekkel foglalkozó szervezete (AIU).

„Úgy vélem, ez megmutatja a sportolóknak, hogy nem félünk a hírnévtől. Ha valaki áthágja a szabályokat, akkor nem fogunk megrettenni attól, hogy mekkora név”

- fogalmazott az 1500 méteren kétszeres olimpiai bajnok brit sportvezető.

„Az AIU nem szerepel mindenkinek a karácsonyi kívánságlistáján. Azt hiszem, némileg helyreállította a magabiztosságot annak tekintetében, hogy szervezetünk félelem nélkül, kíméletlenül kiküszöböli a csalásokat” – fűzte hozzá a WA első embere. Kitért rá: a japán fővárosban sorra kerülő – a koronavírus-járvány miatt elhalasztott – ötkarikás játékokon a vizsgálatok fejlődése nyomán minden eddiginél nehezebb lesz elkerülni a lebukást a doppingoló atlétáknak.

„Ha csalnak, Tokióban valószínűleg még a korábbi játékoknál is jobb eséllyel fogjuk elcsípni őket”

- hangsúlyozta Sebastian Coe.

Forrás: MTI

Borítókép: a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában