Járvány

2020.12.01. 08:52

Hamilton koronavírusos, nem indul a hétvégi futamon

Pozitív lett a koronavírustesztje az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének, aki így nem állhat rajthoz a Bahreinben hétvégén sorra kerülő Szahíri Nagydíjon.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton steps out of his car after winning the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on November 29, 2020. (Photo by HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Hamad I Mohammed

A formula1.com-on olvasható közlemény szerint a 35 éves pilótának az elmúlt héten elvégzett három tesztje is negatív lett,

hétfőn reggel azonban enyhe tünetekre panaszkodott, ezért ismét ellenőrizték, és ez a vizsgálat már pozitív eredménnyel zárult.

Hamilton karanténban van, és be kell tartania a fertőzöttekre vonatkozó bahreini szabályokat. A Mercedes istálló kedden azt közölte, az enyhe tünetektől eltekintve a hétszeres vb-győztes jól érzi magát és egészséges.

A Forma-1-es mezőnyből az idén eddig ketten kapták el a koronavírust: a mexikói Sergio Pérez (Racing Point) Nagy-Britanniában, csapattársa, a kanadai Lance Stroll pedig Németországban hagyott ki versenyt emiatt.

Arról, hogy ki helyettesíti majd Hamiltont a hétvégén, később ad információt a Mercedes csapat.

Hamiltonnak negatív tesztet kell produkálnia, mielőtt újra csatlakozik a mezőnyhöz, így egyelőre kérdéses a részvétele a jövő hétvégén Abu-Dzabiban sorra kerülő idényzáró viadalon is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában