tenisz

2020.12.22. 07:36

Djokovic az év legjobbja

A világelső Novak Djokovic lett az év legjobbja a férfi tenisztornákat szervező ATP-nél.

Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays against Austria's Dominic Thiem during their men's singles semi-final match on day seven of the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London on November 21, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

A szerb játékos csúcsbeállítást jelentő módon hatodszor zárta az élen a szezont, s az idén négy tornát nyert, köztük a nyolcadik Australian Openjét is.

A párosoknál a US Open-bajnok horvát Mate Pavic és brazil Bruno Soares kapja meg az ATP kitüntetését.

A 2020-ban mindössze hat mérkőzést vívott Roger Federer tovább javította rekordját azzal, hogy sorozatban 18-adszor lett a szurkolók kedvence, míg a Roland Garroson 13. diadalát arató Rafael Nadal egymás után harmadszor veszi át a legsportszerűbb teniszezőnek járó Stefan Edberg-díjat.

A legtöbbet fejlődött játékos az idén öt tornagyőzelmet aratott Andrej Rubljov, aki a 23-adikról a nyolcadik helyre jött fel a világranglistán. Az év edzője az orosz játékos felkészülését irányító spanyol Fernando Vicente lett.

A szezon újonca a 17 éves spanyol Carlos Alcaraz, az év visszatérője a kanadai Vasek Pospisil, míg az Arthur Ashe-ról elnevezett humanitárius különdíjat az amerikai Frances Tiafoe kapja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában