Spanyol bajnokság

2020.11.21. 10:47

Zidane szerint őrült időszak előtt áll a Real Madrid

A labdarúgócsapat 33 nap alatt tíz mérkőzést játszik.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane reacts during the Spanish League football match between Real Madrid and SD Huesca at the Alfredo Di Stefano stadium in Valdebebas, northeastern Madrid, on October 31, 2020. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oscar del Pozo

„Ezt túl soknak tartom. A játékosoknak egyszerűen nincs megállásuk. Csak az egészségükre gondolok, semmi másra. Nem akarok belekötni a menetrendbe, de nagyon aggódom. Ez őrület” – nyilatkozta Zinédine Zidane.

A francia szakvezető hozzátette, meg kell próbálniuk pihentetni a játékosokat, de nem lesz könnyű dolguk, mert nem mindenki áll a rendelkezésükre.

Sergio Ramos csapatkapitány körülbelül másfél hétig nem játszhat combizomsérülés miatt. Raphael Varane-t vállsérülés hátráltatja, Karim Benzema több edzést kihagyott, ezért nincs megfelelő erőállapotban, Luka Jovic pedig koronavírusos.

A korábban hiányzó Eder Militaóra, Carlos Henrique Casemiróra, Eden Hazard-ra, Nacho Fernándezre és Dani Carvajalra ismét számíthat Zidane.

A címvédő Real Madrid nyolc mérkőzés után a La Liga tabellájának negyedik helyén áll. A következő 33 napban – szombattól december 23-ig – három Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés és hét bajnoki találkozó vár a fővárosiakra.

A nagy rivális Barcelonára 23 nap alatt vár tíz találkozó.

Ronald Koeman vezetőedző úgy vélekedett, a nagy csapatok előtt – amelyek az európai kupaporondon is érdekeltek – rendkívül zaklatott időszak áll.

„Nem jó, ha két válogatott mérkőzés helyett három van egymás után. Szövetségi kapitány voltam, és soha egyetlen játékossal sem kockáztattam, mindig gondoltam a klubokra is” – szögezte le a holland mester.

Forrás: MTI

Borírtóképünkön Zinadine Zidane

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában