osztrák labdarúgás

2020.10.20. 11:00

Szoboszlaiék és a Rapid is bírálja a szigorításokat

A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Red Bull Salzburg, valamint a Rapid Wien labdarúgócsapata is bírálta az osztrák hatóságok sporteseményekre vonatkozó, koronavírus-járvány miatti szigorításait.

Ezek szerint az eddigi

3000 helyett legfeljebb 1500 szurkoló lehet jelen a stadionokban, nem mehetnek vendégszurkolók, és mindenkinek kötelező a maszkviselés.

„Nekünk ezek a számok nem értelmezhetőek” – mondta Stephan Reiter, a Salzburg ügyvezető igazgatója a péntektől érvényes szabályokról, amelyek Christoph Peschek, a bécsiek gazdasági igazgatója szerint „pofon a Rapid és a sport számára is”.

Reiter szerint az illetékesek megint nem vették figyelembe az arénák befogadóképességét, hiszen

a salzburgi pályán 30 ezer ülőhely van, és az 1500-as korlát csupán ötszázalékos kihasználtságot jelent.

Az igazgató hangsúlyozta, ez gazdaságilag és stadionon belüli élmény szempontjából is nehezen értelmezhető, mivel minden huszadik széken lehetne csak ülni.

Peschek szerint is a stadionok kapacitását kellene figyelembe venni, amikor a nézők számát határozzák meg, illetve azt, hogy fedett pályán zajlik-e az adott esemény vagy szabad téren.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában