manchester city

2020.10.22. 10:10

Guardiola gondban – még egy embere kidőlt

Sérülés miatt négy–hat hét pihenőre kényszerül Fernandinho, a Manchester City labdarúgócsapatának középpályása.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) speaks with Manchester City's Brazilian midfielder Fernandinho as he leaves th epitch after picking up an injury during the UEFA Champions League football Group C match between Manchester City and Porto at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on October 21, 2020. (Photo by Paul ELLIS / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Paul Ellis

Az 53-szoros brazil válogatott játékos

a 85. percben lépett pályára szerdán az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd a ráadásban izomsérülést szenvedett, és a 94. percben le kellett cserélni.

„Rossz hír” – kommentálta a történteket Josep Guardiola, vezetőedző, aki amiatt kesergett, hogy rengeteg mérkőzésük van, miközben a keretük korántsem teljes.

A spanyol tréner sérülés miatt

nem számíthat a belga Kevin De Bruynére, a francia Aymeri Laporte-ra és a brazil Gabriel Jesusra,

míg néhányan – köztük a szerdán szabadrúgásgólt szerző német Ilkay Gündogan – egyelőre nincsenek olyan állapotban, hogy teljes mérkőzésen át megfelelő teljesítményt nyújtsanak. De Bruyne és Laporte a tervek szerint csütörtökön már edzhet, de egyáltalán nem biztos, hogy a hétvégén játszhat a West Ham United ellen.

„Néhányan visszatértek, másokat elveszítettünk. Három nap múlva utazunk Londonba, majd Franciaországba, hogy a Marseille-jel játsszunk, azután pedig következik a Sheffield. Megterhelő a program, minden játékosunkra szükség van” – hangsúlyozta Guardiola.

A Bajnokok Ligája nyitányán a City otthon 3–1-re verte az FC Portót.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában