serie a

2020.09.18. 11:10

Sorozatban tizedik bajnoki címét zsebelheti be a Juve

Szombaton kezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság 2020/21-es szezonja, melynek legnagyobb kérdése, hogy a Juventus meg tudja-e szerezni sorozatban a tizedik bajnoki címét, vagy a kihívók egyike letaszítja a trónról a torinói együttest.

Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus and Olympique Lyonnais (OL), played behind closed doors due to the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus, at the Juventus stadium, in Turin , on August 7, 2020. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: Miguel Medina

Fotó: AFP

A Zebrák a kilencből három aranyérmet Antonio Conte, ötöt pedig Massimiliano Allegri irányításával szereztek. A legutóbbi pedig Maurizio Sarri nevéhez fűződik, viszont a bajnoki diadal sem volt elég állása megtartásához, miután a csapat nem jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

A feladat a korábbi sztárjátékosra, Andrea Pirlóra vár, hogy begyűjtse a klub történetének 37. bajnoki diadalát. A korábbi középpályás kinevezése kisebb döbbenetet váltott ki a szakértők körében, ugyanis Pirlónak semmilyen edzői tapasztalata sincs, napokkal kinevezése előtt jelölték ki az utánpótláscsapat élére, pro licences diplomáját pedig a héten vehette át. A 41 éves szakember ugyan a legintelligensebb játékosok közé tartozott és vezér volt a pályán mindenkori csapatában, az viszont jelenleg még kérdéses, hogy edzőként meg tud-e felelni a kihívásnak.

„Én vagyok a Juventus edzője, és tudom, hogy aki idejön, annak győznie kell, ez az elvárás. Tisztában vagyok ezzel. Így volt ez, amikor itt játszottam és így lesz a jövőben is”

- nyilatkozta Pirlo.

A bajnokságnak a tapasztalatlan tréner ellenére is a Juve az első számú esélyese még úgy is, hogy az erőviszonyok az elkövetkező hetekben is változhatnak a Serie A-ban, mivel október elejéig tart az átigazolási szezon.

A Juventusból már távozott többek között Gonzalo Higuain és Blaise Matuidi, s várhatóan más korábbi alapembernek is el kell hagynia a gárdát. Az érkezők között pedig a legnagyobb név egyelőre Arthur Melo, akit Miralem Pjanicra cserélt el a klubvezetés a Barcelonával. A csapat legnagyobb sztárja viszont továbbra is Cristiano Ronaldo, akire az új idényben is komoly feladatok várnak.

A legfőbb kihívó egyértelműen az előző szezonban a bajnokságban és az Európa-ligában is második Internazionale.

A milánóiaknál az éles nyilatkozatairól is híres Conte maradt a kispadon, az együttes kerete pedig tovább erősödött. A klub megszerezte az AS Romától Aleksandar Kolarovot, a Real Madridtól Ahraf Hakimit, illetve az egyaránt olasz válogatott Nicolo Barellát és Stefano Sensit is, komoly távozója pedig nem volt.

Ugyancsak riválisa lehet a Juventusnak Milánó másik csapata, az AC Milan, mely a 2019/20-as kiírásban gyenge rajt után szárnyalt, utolsó 13 meccsén nem kapott ki és nem csupán eredményesen, de látványosan is futballozott.

A csapat kispadján minden korábbi pletyka és várakozás ellenére Stefano Pioli maradt, aki megtalálta az egyensúlyt a gárda fiatal és idősebb játékosai között, továbbá a közös hangot Zlatan Ibrahimoviccsal is.

A legutóbbi kiírás legszebben játszó egylete egyértelműen a BL-negyeddöntős Atalanta volt. A bronzérmes bergamóiak 98 gólt szereztek 38 forduló alatt. Hasonló teljesítmény várható Gian Piero Gasperini legénységétől az új szezonban is, melyben akár a bajnoki címért is versenyben lehetnek, amennyiben a tavalyinál jobban tudják menedzselni a BL-szereplés jelentette kettős terhelést.

A kihívók táborát erősíti a két római gárda, az előző kiírás egyes szakaszaiban a Juve legnagyobb riválisának számító Lazio, illetve a tulajdonosváltáson átesett AS Roma, valamint a Gennaro Gattusóval egyre stabilabbá váló Napoli.

A nyitókörben az európai küzdelmek végjátékában szerepelt Inter és Atalanta mérkőzéseit, valamint a feljutásért vívott rájátszásban szerepelt Spezia találkozóját szeptember 30-ára halasztották, így hét meccsel indul az idény. A Juventus vasárnap este a Sampdoriát, a Milan hétfő este a Bolognát fogadja, míg az AS Roma a Hellas Veronához, a Napoli pedig a Parmához látogat.

Serie A, 1. forduló:

szombat:

Fiorentina-Torino 18.00

Hellas Verona-AS Roma 20.45

vasárnap:

Parma-Napoli 12.45

Genoa-Crotone 15.00

Sassuolo-Cagliari 18.00

Juventus-Sampdoria 20.45

hétfő:

AC Milan-Bologna 20.45

A Benevento-Internazionale, az SS Lazio-Atalanta és az Udinese-Spezia mérkőzést szeptember 30-án rendezik.

Forrás: MTI

Borítókép: Ronaldo bizonyára már alig bír magával, hogy pályára léphessen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában