forma-1

2020.09.08. 19:00

Megbízott vezetőt neveztek ki a Williams élére

Simon Roberts eddigi ügyvezető igazgató látja el megbízottként a csapatfőnöki feladatokat a tulajdonosváltáson átesett Williams Forma-1-es istállónál.

Williams' British driver George Russell competes during the qualifying session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 5, 2020 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by Mark Thompson / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Mark Thompson

A szakember kinevezéséről kedden számolt be a brit alakulat, melynek alapítója, Sir Frank Williams és családja a múlt hétvégi Olasz Nagydíj után köszönt el a csapattól.

Hivatalosan Frank Williams látta el a csapatvezetői feladatokat, de a teendőket a gyakorlatban lánya, Claire végezte el. Miután augusztusban az egyesült államokbeli Dorilton Capital megvásárolta az istállót, a Williams-család tagjai lemondtak tisztségeikről.

Simon Roberts júniusban a McLarentől igazolt át a Williamshez,

és most az átmeneti időszakban ő látja majd el a csapatfőnöki teendőket a hétvégén Mugellóban sorra kerülő Toszkán Nagydíjtól kezdve.

A Forma-1 történetének harmadik legsikeresebb istállója 2012 óta nem tudott futamot nyerni az autósport elitkategóriájában,

és a mostani szezonban sem szerzett még pontot.

Forrás: MTI

Borítókép: George Russell, a Williams pilótája Monzában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában