serie a

2020.07.08. 10:43

Sarri: uraltuk a meccset, aztán jött a leállás (videó)

Maurizio Sarri, az olasz bajnoki listavezető Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem vezetne jóra, ha sokáig rágódnának az AC Milan elleni kedd esti rangadón, amelyet 2-0-s előnyről 4-2-re elveszítettek.

Juventus' Italian coach Maurizio Sarri reacts during the Italian Serie A football match AC Milan vs Juventus played behind closed doors on July 7, 2020 at the San Siro stadium in Milan, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A meccs kiegyenlített első félidőt hozott, majd a fordulás után a torinói együttes két gyors góllal magabiztos előnybe került, és úgy tűnt, könnyedén nyer. A hazaiak viszont a 62. percben büntetőhöz jutottak, a VAR segítségével megítélt 11-es után pedig teljesen szétestek a vendégek.

A Milan öt percen belül lőtt három gólt a lebénult Juvénak,

amely a 80. percben pecsételte meg végleg a saját sorsát, amikor Alex Sandro az ellenfelet hozta nagy helyzetbe.

„Egy órán át világklasszis teljesítményt nyújtottunk. Totálisan uraltuk a meccset, aztán jött a teljes leállás”

– nyilatkozta Sarri.

„Általában az ilyen érthetetlen rövidzárlatra nem lehet megtalálni a magyarázatot.”

 

A 61 éves szakember azt is elmondta, hogy ha most „túlelemeznék” a történteket, akkor maguknak ártanának, az önvádaskodás kontraproduktív lenne, és lerombolnák vele azt, amit eddig felépítettek. Márpedig szombaton újabb rangadó, a hosszú ideje bombaformában játszó Atalanta elleni hazai összecsapás vár a csapatára.

„A mostani teljesen más vereség volt, mint amikor a kupadöntőben a Napolival szemben maradtunk alul vagy februárban a Hellas Verona elleni, ezért csak a következő meccsre kell figyelnünk. Ez a csapat csodálatos játékra képes, és ez az, amire építenünk kell.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában