Járvány

2020.06.23. 14:10

Sarri: a sebesség nem lesz ugyanaz

A Juventus labdarúgócsapatát irányító Maurizio Sarri szerint a szurkolóknak nem szabad olyan színvonalú játékot várniuk a mostani időszakban, mint amit megszoktak.

Juventus' Italian coach Maurizio Sarri shouts instructions during the Italian Serie A football match Bologna vs Juventus on June 22, 2020 at the Renato-Dall'Ara stadium in Bologna, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A szakvezető ezt az után mondta, hogy együttese hétfő este 2-0-ra legyőzte a Bolognát a koronavírus-járványt követő első bajnoki mérkőzésén.

„Teljesen egyedi a mostani helyzet, nincs viszonyítási alapunk, így nagyon könnyű hibázni a fizikai felkészítésben”

- jelentette ki Sarri, akinek egy mérkőzéssel többet játszott együttese jelenleg négy ponttal vezet a Lazio előtt.

Hozzátette, a csapatok jelenleg nincsenek ideális erőnléti állapotban, ráadásul nyár van, emiatt a megszokottnál melegebb időben kell pályára lépniük, ami szintén nem könnyíti meg a helyzetet.

„Nem várok magas színvonalú játékot, mert ilyen körülmények között a sebesség nem lesz ugyanaz. Sok meglepetésre számítok”

- fogalmazott Sarri.

A vezetőedző szerint a mostani időszak a következő idényre is kihatással lesz, annak ugyanis szinte pihenő nélkül fognak nekivágni.

„Tizenöt nap elteltével ismét pályán leszünk, így a felkészülés biztosan nem a hagyományos lesz” – mondta a szakember, hozzátéve: csapata erőt merít azokból a kritikákból, amelyeket az Olasz Kupa döntőjének elvesztése után kapott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában