Forma-1

2020.05.14. 18:00

Ricciardo a McLarenhez igazolt

Daniel Ricciardo az idény végén elhagyja a Renault Forma-1-es csapatát és 2021-től a McLaren színeiben versenyez majd az autós gyorsasági világbajnokságon.

(FILES) In this file photo taken on March 12, 2020 Renault's Australian driver Daniel Ricciardo poses for a photo at the Albert Park circuit ahead of the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 12, 2020. - Australian Daniel Ricciardo will drive for McLaren in Formula One next season after signing a "multi-year" deal that will see him replace Ferrari-bound Carlos Sainz, the British team announced on May 14, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: William West

„Daniel leigazolása nagy lépés előre a hosszú távú terveinket illetően, mert egy új dimenziót nyit a csapat számára. Ez nagyszerű hír az istállónak, a partnereinknek és természetesen a szurkolóinknak is” – mondta a wokingiak elsőszámú vezetője, Zak Brown.

A 30 éves ausztrál pilóta Lando Norris társa lesz jövőre és a Ferrarihoz távozó spanyol Carlos Sainz helyét veszi majd át.

Ricciardo 2011-ben a HRT csapatánál kezdte pályafutását az elitkategóriában, majd a Toro Rossónál és a Red Bullnál versenyzett, utóbbinál hét futamgyőzelmet aratott. Tavaly szerződött jelenlegi csapatához, a Renault-hoz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában