Járvány

2020.04.24. 13:30

28 év után ünnepelnék meg az olimpiai aranyat Boris Beckerék

Bepótolná az elmaradt közös ünneplést Michael Stich és Boris Becker, akik párosban megnyerték az 1992-es barcelonai olimpia teniszversenyét.

German tennis players Michael Stich (l) and Boris Becker smile and pose with their Olympic gold medal in Barcelona on the 7th of August in 1992.

Forrás: AFP/ DPA

Fotó: Kai-Uwe Wärner

„Biztosan megünnepeljük egy közös ebéddel vagy vacsorával.

Boris és én is túlvagyunk már azon, ami a múltban történt. Tudjuk, hogy sokat köszönhetünk a másiknak és a rivalizálásunk inspirálóan is hatott ránk”

- mondta Stich.

Arról is beszélt, hogy 1992-ben miért maradt el a közös ünneplés.

„Az olimpia alatt csak az edzéseken és a meccseken találkoztunk. Én a faluban laktam, ő viszont valahol azon kívül. A diadal után valamiért azt éreztem, hogy minél hamarabb haza akarok utazni. Hogy ez hiba volt-e? Mindenképpen. Most már máshogy csinálnám, de akkor ez tűnt helyesnek”

- mesélte az 51 éves sportember, hangsúlyozva, hogy végtelenül hálás a barcelonai aranyéremért, amit Becker nélkül soha nem szerezhetett volna meg.

A két wimbledoni bajnok társ volt ugyan párosban, de egyébként nagy riválisnak számítottak.

„Ellenfelek voltunk, aki ugyanabból az országból jönnek. Az az elvárás pedig abszurd volt, hogy éppen azért, mert mindketten németek vagyunk, barátoknak kellene lennünk. Mindig jobbak akartunk lenni a másiknál, így önkéntelenül is extrém teljesítményt hoztunk ki egymásból”

- fogalmazott Michael Stich.

Forrás: MTI

Borítókép: két hamis aranymosoly a barcelonai olimpián

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában