baleset

2020.01.12. 13:07

Meghalt a Dakaron egy portugál motoros

A portugál Paulo Goncalves halálos balesetet szenvedett a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hetedik szakaszán vasárnap.

(FILES) In this file photo taken on January 4, 2014 Portuguese motorbike rider Paulo Goncalves during the symbolic start of the 2014 Dakar Rally in Rosario some 350 Km north of Buenos Aires. - Paulo Goncalves has died on January 12, 2020 after a crash during the Dakar Rally seventh stage, organisers announced. The 40-year-old suffered the fatal accident after 276 kilometres of the day's ride. Unconscious when medics arrived he was helicoptered to hospital where his death was confirmed. He was competing in his 13th edition of the Dakar and was placed 10th in the standings. (Photo by Juan MABROMATA / AFP)

Forrás: Juan MABROMATA

Fotó: AFP

A szervezők közleménye szerint a 40 éves motoros balesetéről 10.08 órakor kaptak riasztást, és a mentésre indult helikopter nyolc perccel később már a helyszínen, a mért szakasz 276. kilométerénél volt.

Küzdenek Paulo Goncalves életéért a baleset helyszínén 2020. január 12-én
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Goncalvesnek akkor már nem volt szívműködése, az orvosok azonnal megpróbálkoztak az újraélesztéssel. Ezt követően a Lajla kórházba szállították, ahol végül megállapították a halál beálltát.

A portugál versenyző 2006-ban indult először a Dakar-ralin, az idei már a 13. versenye volt. A motorosoknál összesítésben négyszer végzett a legjobb tíz között, 2015-ben – a győztes spanyol Marc Coma mögött – második lett.

A most zajló viadalon a hatodik szakaszt követően a 46. helyen állt.

Forrás: MTI

Borítókép: Paulo Goncalves 2014. január 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában