elismerés

2019.12.28. 12:36

Aranycipős legenda hívja a magyar válogatott középpályást

Az uruguayi fútbol.com értesülése szerint a Diego Forlán vezette CA Penarol bejelentkezett a Budapest Honvéd középpályásáért, Vadócz Krisztiánért.

A korábbi aranycipős támadó augusztusban jelentette be visszavonulását, december 20-án kapta első vezetőedzői megbízását.

Az uruguayi lap értesülése szerint Vadócz szerződtetését Forlán kérte, ugyanis az indiai Mumbai City FC-ben és a hongkongi Kitchee SC-ben is együtt futballozott a magyar középpályással, akinek ismeri a képességeit – írja az Origo.

Az uruguayi fútbol.com szerint a Penarol a támadósorát és a középpályáját akarja megerősíteni, és nagy esély van Vadócz átigazolására, ha sikeresek lesznek a tárgyalások a felek között.

A Penarol legutóbb 2018-ban lett bajnok az uruguayi bajnokságban, amelyet eddig 50-szer nyert meg. Forlánt azért nevezték ki, mert az idei szezonban a Nacional nyerte a bajnokságot miután kettős győzelemmel felülmúlta a Penarolt a bajnoki fináléban.

A 34 éves Vadócz Krisztián szeptemberben érkezett a Budapest Honvédhoz. Az őszi szezonban 14 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt lőtt és három gólpasszt adott. Értékét a 250 ezer euróra taksálja a transfermarkt. A 42-szeres válogatott középpályásnak jövő nyáron jár le a szerződése, így a kispesti klub jól járna az eladásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában