nba

2019.12.23. 10:50

A padlóról állt fel, majd fordított a Toronto

A Toronto harmincpontos hátrányt ledolgozva győzte le a Dallast vasárnap az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

Kyle Lowry #7 of the Toronto Raptors walks with the ball during the Toronto Raptors vs Brooklyn Nets NBA regular season game at Scotiabank Arena on December 14, 2019, in Toronto, Canada (Raptors won 110:102) (Photo by Anatoliy Cherkasov/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Anatoliy Cherkasov

A vendégcsapat a harmadik negyed vége felé 85-55-re vezetett, de a címvédő kanadai együttes innen is képes volt fordítani. A teljesítménye már csak azért is bravúros, mert meghatározó játékosai közül sérülés miatt hiányzott Pascal Siakam, Marc Gasol és Norman Powell. A dallasiaknál sorozatban a negyedik mérkőzést volt kénytelen kihagyni a bokasérüléssel bajlódó Luka Doncic.

 

Kyle Lowry 32 pontot dobott, 8 lepattanót szedett és 10 gólpasszt adott, de jelentősen segítette csapatát a kispadról beállt Chris Boucher (21 pont, 7 lepattanó) és Rondae Hollis-Jefferson (18 pont, 9 lepattanó) is.

Az addig remekül játszó Dallas az utolsó negyedre teljesen szétesett, ennek eredményeként 47 pontot kapott.

A Toronto történetében ez volt a legnagyobb fordítás, az NBA-ben pedig egy évtizede nem akadt ilyenre példa. Legutóbb, 2009. december 21-én a Sacramento győzte le a Chicagót harmincpontos hátrányt ledolgozva.

Eredmények:

Toronto Raptors-Dallas Mavericks 110-107

Boston Celtics-Charlotte Hornets 119-93

Milwaukee Bucks-Indiana Pacers 117-89

Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers 118-112

Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 104-128

Forrás: MTI

Borítókép: Kyle Lowry nagyot játszott a Dallas ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában