nba

2019.10.22. 11:30

Térdműtét miatt kell várni a szupertehetség bemutatkozására

Térdműtét miatt 6-8 hétig nem léphet pályára Zion Williamson, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) idei amatőrbörzéjének első választottja.

(FILES) In this file photo taken on October 11, 2019 Zion Williamson #1 of the New Orleans Pelicans warms up before a preseason game against the Utah Jazz at the Smoothie King Center in New Orleans, Louisiana. - Zion Williamson has excited NBA fans like no rookie since LeBron James, but knee injuries before his debut have also brought worries about the New Orleans Pelicans teen star. (Photo by Jonathan Bachman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fotó: Jonathan Bachman

Klubja, a New Orleans Pelicans beszámolója szerint a 19 éves kosaras jobb térdében elszakadt porcot állították helyre a hétfői operációval.

Williamson az előszezonban 23,2 pontot ért el átlagban, csapata kezdőként számított volna rá a magyar idő szerint kedd éjszaka rajtoló alapszakaszban.

A szupertehetségnek kikiáltott újonc – aki a Duke Egyetemről érkezett – már a méreteivel is figyelmet kelt, ugyanis 201 centimétere mellé 130 kilogramm társul, a karfesztávolsága 208, a súlypontemelkedése pedig 104 centi. Képes a büntetővonalról elugorva zsákolni, emellett dobáspontosságban, lepattanózásban és blokkolásban is remekel, az amerikai szakírók szerint a legendás Michael Jordan óta nem érkezett ilyen képességű játékos az NBA-be.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában