nhl

2019.10.09. 10:15

Olyan rosszul megy a Sharksnak, hogy leigazolták a veteránt

Nyáron még nem kellett, kedden azonban mégis szerződést kötött 40 éves klublegendájával, Patrick Marleau-val az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) gyengén kezdő San Jose Sharks.

US Ryan Mcdonagh (27) vies for the puck against Canada's Patrick Marleau (12) during the Men's Ice Hockey Semifinals USA vs Canada at the Bolshoy Ice Dome during the Sochi Winter Olympics on February 21, 2014. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jonathan Nackstrand

A kaliforniai együttes történetének legeredményesebb gól- és pontszerzője (508 gól, 1082 pont), illetve a legtöbb (1493) meccsen szerepelt játékosa kedden egy évre szóló, 700 ezer dolláros megállapodást írt alá.

A kétszeres olimpiai bajnok kanadai center 19 szezon után, 2017-ben hagyta el az együttest, azóta a Toronto Maple Leafsben szerepelt, mely a legutóbbi idényt követően a Carolina Hurricaneshez cserélte el. Ott viszont nem számoltak vele, kivásárolták a szerződéséből, így szabadon igazolhatóvá vált.

Marleau nyáron a Sharksszal edzett, ám a klub irányítói nem akarták szerződtetni, mert a fiatalítás volt a céljuk. A helyzet azonban megváltozott, mivel a szezonkezdet rosszul sikerült a gárdának, melyet sérülések és eltiltások hátráltatnak, s kedden a negyedik alapszakaszmeccsét is elveszítette. Erre legutóbb az 1993/94-es idényben akadt példa a Sharksnál.

Forrás: MTI

Borítókép: Ryan McDonagh (USA) és Patrick Marleau (CAN) a 2014-es téli olimpián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában