ideális páros

2019.07.10. 11:36

Jövőre is Norris és Sainz indul a McLaren színeiben

A korai bejelentéssel a Forma-1-es istálló a pletykáknak akarta elejét venni, amik megzavarhatják a további munkát.

Forrás: AFP

Fotó: Peter Parks

A két versenyző közül Carlos Sainz helye eddig sem volt kérdéses 2020-ra, mivel a mostani szezon előtt hosszú távú megállapodást kötött a csapattal, a 19 éves Lando Norrisnak ugyanakkor eddig nem volt szerződése a jövő évre.

„Ők jelentik a csapatunk jövőjét” – indokolta a McLaren döntését Andreas Seidl csapatvezető.

Zak Brown vezérigazgató hozzátette, hogy el sem tudna képzelni ideálisabb párost a McLarennél, mindkét pilóta kiválóan versenyez és mindig az istálló érdekeit tartja szem előtt. A korai bejelentéssel pedig elejét szerették volna venni a pletykáknak, ami megzavarhatná a munkát az idény hátralévő részében.

A McLaren 2008 óta nem szerzett világbajnoki címet, futamot is 2012-ben nyert legutóbb, ám hosszú évek mélyrepülése után idén jobban teljesít. Sainz a hetedik, míg Norris a nyolcadik a pontversenyben, a konstruktőrök között pedig negyedik helyen áll az istálló, 20 ponttal megelőzve motorszállítójának, a Renault-nak a gyári csapatát.

A Forma-1-es sorozat a hétvégén a Brit Nagydíjjal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában