a világ egyik legjobbja

2019.06.03. 11:37

Beckenbauer szívesen látná Kloppot a Bayern élén

Franz Beckenbauer szuperlatívuszokban beszélt az FC Liverpool trénereként szombaton este Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő Jürgen Kloppról, és azt mondta, egy napon szívesen látná őt a Bayern München labdarúgócsapatának kispadján is.

firo: 01.06.2019 Football, Football: Uefa Champions League, CL, CHL Season 2018/2019 Final, Final, Endgame Tottenham Hotspur - Liverpool FC 0: 2 LIV Coach, coach, Jurgen Klopp, gesture, gesture, hug, jubilation , Award ceremony, jubilation, handing over of the cup, Champions League Winner 2019 Liverpool FC, podium, LIV Mohamed Salah, | usage worldwide

Forrás: AFP / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Fotó: Sebastian El-Shaqqa

„Odaillene.

Szerintem ő a világ egyik legjobb trénere”

- fogalmazott a Bildnek nyilatkozva a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, 73 éves német szakember.

Hozzátette: Klopp honosította meg Németországban az „új futballt”, amely gyors letámadásra épül, gyors játékosokkal, akik képesek kontroll alatt tartani az ellenfelet.

„Ez váltotta fel a passzolgatós játékot. Dortmundban kezdte, és Liverpoolban tökéletesítette”

- fogalmazott Beckenbauer, aki már márciusban, a Bayern München BL-búcsúja után hangot adott annak a kívánságának, hogy Klopp legyen a bajorok vezetőedzője. A tréner akkor úgy reagált, hogy nagyon megtisztelő számára ez, de úgy érzi, a Liverpool nagyon passzol hozzá és egy ideig még ott akar maradni.

Az 51 éves Klopp 2015 ősze óta irányítja a Vörösöket, előtte a Bundesligában a Borussia Dortmund és a Mainz trénere volt. Sajtóértesülések szerint a Liverpool vezetői a BL-győzelem után bejelentették, hogy szeretnék meghosszabbítani a mester 2022-ig szóló szerződését.

Forrás: MTI

Borítókép: Klopp és Szalah öröme a BL-győzelmet követően

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában