rekord

2019.06.13. 12:42

A Real Madrid még soha nem költött ennyit új igazolásokra

A nyári átigazolási időszakban eddig már nagyjából 303 millió eurós (97,5 milliárd forint) „bevásárlást” tartott.

Forrás: MTI/AP/

Fotó: Luca Bruno

A fővárosi gárda az eddigi rekordot jelentő összeget 2009 nyarán költötte el, akkor többek között a portugál Cristiano Ronaldót, a brazil Kakát, valamint a még mindig a Realnál futballozó francia Karim Benzemát vásárolta meg.

A Real az elmúlt hetekben 100 millió euró körüli összegért szerződtette a Chelsea-től a világbajnoki bronzérmes belga Eden Hazard-t, megvette az Eintracht Frankfurttól a szerb válogatott Luka Jovicot 60 millió euróért, illetve az FC Porto brazil védőjét, Eder Militaót 50 millióért. Rajtuk kívül már Real-szerződéssel rendelkezik a szintén brazil Rodrygo, aki a Santostól érkezett 45 millió euróért, szerda este pedig a francia Ferland Mendy leigazolását jelentették be Madridban, a védő 48 millió euró ellenében hagyta ott az Olympique Lyont.

Eden Hazard a Chelsea csapatából érkezik a Realhoz
Fotó: Luca Bruno / MTI/AP/

A spanyol lapok számításai szerint az összesen 303 millió eurós költekezés 49 millióval több, mint 2009-ben, és a sornak még nincs vége, a Real ugyanis többek között a francia válogatottal világbajnok Paul Pogbát is meg akarja szerezni a Manchester Unitedtől a nyár folyamán.

A Real Madrid 2016-ban, 2017-ben, majd 2018-ban is megnyerte a Bajnokok Ligáját, azonban a májusban zárult idényben csak harmadik lett a spanyol bajnokságban, a BL-ben a nyolcaddöntőben búcsúzott, a Király Kupában pedig éppen az ősi rivális FC Barcelonával szemben maradt alul az elődöntőben.

Florentino Pérez, a klub elnöke már a szezon hajrájához közelítve, március elején visszahívta vezetőedzőnek a korábbi sikerkovács francia Zinedine Zidane-t, és bejelentette, hogy nyáron jelentősen megerősíti a csapat keretét.

Forrás: MTI

Borítókép: Eden Hazard, a Chelsea volt játékosa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában