nhl

2019.04.25. 09:29

Kétszeri hosszabbítás után esett ki a címvédő Capitals

A Carolina Hurricanes szerdán kétszeri hosszabbítás után nyerte meg a címvédő Washington Capitals elleni párharcának hetedik, mindent eldöntő mérkőzését, amivel utolsó csapatként jutott a főcsoport-elődöntőkbe az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

Pedig ígéretesen kezdett a házigazda Capitals, hiszen a 7. perc közepén már 2-0-ra vezetett. A második harmad közepén szépített ugyan a vendégcsapat, de a fővárosiaknak négy perc sem kellett ahhoz, hogy ismét kétgólos legyen a különbség. A Hurricanes azonban nem engedte magát lerázni: a felvonás végén csökkentette a különbséget, majd a harmadik játékrész elején egyenlített. A dupla ráadásban már egyértelműen a vendégek voltak fölényben – 18-szor veszélyeztették a kaput a házigazdák hat lövésével szemben -, és Brock McGinn 92. percben szerzett gólja a Carolina továbbjutását jelentette.

A fővárosiak kulcsemberei közül Alekszandr Ovecskin és Nicklas Bäckström is gól nélkül maradt. Az orosz csatár a mérkőzés után elsőként a fáradtságot említette, bár nem kifogásként. „Mindkét csapat nagyon fáradt, a játékosok sokat voltak jégen”- mondta Ovecskin. Bäckström szerint akkor hibáztak, amikor a rendes játékidőben 3-1-es vezetésük után hagyták kiegyenlíteni az ellenfelet. „Meg kellett volna találnunk annak a módját, hogy a kétgólos előnyünket megtartsuk” – hangsúlyozta önkritikusan a svéd hokis.

Pedig az alapszakaszban a Washington mind a négy találkozásuk alkalmával a Hurricanes fölé kerekedett, és a rájátszást is két győzelemmel kezdte, végül mégis búcsúzott. A Capitals az elmúlt négy idényben sikerrel vette a rájátszás első akadályát.

A Calgary Flames, a Nashville Predators és a Tampa Bay Lightning búcsúját követően a Washington kiesésével a negyedik divíziós csoport győztese sem élte túl az első fordulót az idei playoffban.

A Carolina Hurricanes következő ellenfele a New York Islanders lesz.

Eredmény, főcsoport-negyeddöntő:

Keleti főcsoport:

Washington Capitals-Carolina Hurricanes 3-4 – kétszeri hosszabbítás után

A párharc végeredménye: 4-3, a Carolina javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában