fiatalítás

2019.03.21. 07:30

Őrült költekezésbe kezdenek a bajorok

Uli Hoeness, a német labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető Bayern München elnöke kijelentette, hogy minden eddiginél nagyobb összeget költenek a keret megerősítésére, és elsősorban fiatal játékosok leigazolásában gondolkodnak.

firo: 13.03.2019 Football, Football: Uefa Champions League, CL Season 2018/2019 Eighth finals, Ruckspiel FCB FC Bayern Munich Muenchen - Liverpool FC 1: 3 FCB President, Ulrich Uli Hoeness, Hoeness, | usage worldwide

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sebastian El-Saqqa

A 67 éves sportvezető a Bild című napilap szerdai számában azt nyilatkozta,

a csapat átlagéletkorának csökkentése már most folyamatban van, és a bajor egyesület korábban még soha nem költött el annyi pénzt futballistákra, mint amennyit ebben az évben fog.

A világbajnok francia válogatott védőjének, a 22 éves Benjamin Pavard-nak a szerződtetését január elején jelentették be, és az is biztossá vált, hogy a másodosztályban második Hamburg 19 éves csatárát, Jann-Fiete Arpot is leigazolja a Bayern.

A müncheniek rajtuk kívül

szeretnék a csapatukban tudni a 18 éves angol Callum Hudson-Odoit, aki a Chelsea játékosa, valamint Lucas Hérnandezt, az Atlético Madrid vb-győztes francia védőjét.

A francia bajnokságban jelenleg második Lille-től az elefántcsontparti válogatott Nicolas Pépét akarja megszerezni a Bayern, amely a mostani szezon végén dönt arról, hogy végleg megvásárolja-e a Real Madridtól a kolumbiai válogatott középpályást, James Rodríguezt, aki 2017 júliusa óta szerepel kölcsönben Münchenben.

Borítókép: Uli Hoeness, a müncheni sztárcsapat elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában