nhl

2018.12.05. 11:39

Tizenöt gólos meccset nyert a Calgary

A Calgary Flames 9-6-ra nyert a Columbus Blue Jackets vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Calgary gólzáporos sikere meglepőnek mondható, mivel a csapat legutóbbi öt meccséből négyet elveszített a Columbusszal szemben, és ezeken a mérkőzéseken összesen öt gólt szerzett. A fordulatos mérkőzésen a második harmad elején még a hazaiak vezettek 4-1-re, de a vendégek sorozatban öt gólt lőttek, amellyel fordítottak, és már nem is engedték ki a kezükből az irányítást. A győztes együttesben Sean Monahan és Johnny Gaudreau egyaránt két góllal és két gólpasszal zárt. A vesztes gárdában Cam Atkinson három gólt szerzett, így sorozatban a 11. mérkőzésen zárt ponttal, ami a liga leghosszabb aktív szériája.

Az előző idény döntőseinek ütközetében a házigazda Vegas Golden Knights 5-3-ra bizonyult jobbnak a címvédő Washington Capitalsnél. A kiegyenlített összecsapás csak a hajrában dőlt el, Nate Schmidt az 59. percben emberelőnyös góllal szerzett vezetést a házigazdáknak, majd hét másodperccel a vége előtt üres kapus góllal biztosította be sikerét a Vegas.

A Keleti főcsoportban listavezető Tampa Bay Lightning szétlövés után győzött Detroitban, a Red Wingsben Frans Nielsen mesterhármassal zárt. A Lightning sorozatban negyedszer nyert, míg a detroitiakat egymás után 13. alkalommal győzte le.

Sorozatban ötödik sikerét aratta a Toronto Maple Leafs, amely hosszabbítás után nyert a Buffalo Sabres vendégeként. A győztes találat három másodperccel a ráadás vége előtt született, szerzője Auston Matthews kétszer volt eredményes a mérkőzésen.

A Colorado Avalanche 0-3-ról még kiegyenlített Pittsburgh-ben, de a Penguins Patric Hornqvist harmadik harmadban, 2:47 perc alatt lőtt mesterhármasával győzött. A klub történetének ez volt a leggyorsabb mesterhármasa.

Roberto Luongo 33 védést mutatott be és hibátlan teljesítménnyel zárt a Boston Bruins ellen, csapata, a Florida Panthers 5-0-ra nyert.

A Minnesota Wild ellen sem szakadt meg a Vancouver Canucks rossz sorozata, amely a legutóbbi 13 mérkőzéséből a 12. találkozón maradt alul riválisával szemben.

Az Ottawa Senators kapusa, Craig Anderson hiába védett 36 alkalommal, így is öt gólt kapott, csapata pedig a Montreal Canadiens vendégeként maradt alul 5-2-re.

Eredmények:

Columbus Blue Jackets-Calgary Flames 6-9

Florida Panthers-Boston Bruins 5-0

New York Islanders-Winnipeg Jets 1-3

Pittsburgh Penguins-Colorado Avalanche 6-3

Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs 3-4 – hosszabbítás után

Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 5-6 – szétlövés után

Montreal Canadiens-Ottawa Senators 5-2

Vancouver Canucks-Minnesota Wild 2-3

Vegas Golden Knights-Washington Capitals 5-3

Los Angeles Kings-Arizona Coyotes 1-2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában