Férfi kosárlabda-vb

2018.12.03. 11:29

Érik az amerikai címvédés

A címvédő amerikai válogatott kijutott a jövő évi férfi kosárlabda-világbajnokságra, miután a selejtező legutóbbi játéknapján győzni tudott Uruguayban.

A Jeff Van Gundy vezette csapat annak ellenére is magabiztosan vette a selejtezősorozatot, hogy az együttest az észak-amerikai bajnokság (NBA) utánpótlásligájában szereplő fiatal kosarasok alkották.

A vasárnapi, montevideói találkozót 78-70-re nyerte meg a gárda úgy, hogy az utolsó negyedben négypontos hátrányból fordított.

Az amerikaiak a vb-n már Gregg Popovich irányításával játszanak majd, méghozzá – minden bizonnyal – legnagyobb NBA-sztárjaikkal.

A 2019. augusztus 31-én kezdődő kínai világbajnokságon 32 csapat vesz részt, ebből 16 válogatott kiléte már eldőlt. Kijutási esélye még a – vasárnap Hollandia ellen győztes – magyar válogatottnak is van, mely két fordulóval a vége előtt a negyedik helyen áll a csoportjában, ahonnan az első három szerez indulási jogot. Ebből a hatosból Litvánia már biztosan ott lesz a vb-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában