ezután nem is fog

2018.11.15. 12:35

Na, ilyet bíró még nem csinált

Az Angol Labdarúgó-szövetség 21 napos eltiltással büntette David McNamara játékvezetőt, aki egy kő-papír-olló párbajt rögtönzött egy Manchester City–Reading női labdarúgó mérkőzés előtt.

Singapore referee Shamsul Maidin throws a coin as Argentine defender and captain Juan Pablo Sorin (R) looks on at the begining of the 2005 FIFA football Confederations Cup at Frankenstadion in Nuremberg 18 June 2005. AFP PHOTO MARCUS BRANDT (Photo by MARCUS BRANDT / AFP)

A történet azzal kezdődött, hogy a bíró az öltözőben felejtette a pénzfeldobáshoz használt érmét, így a kezdőrúgás eldöntéséhez alternatív megoldást kellett találnia. Akár vissza is szaladhatott volna az érméért, de a televízió élőben közvetítette a meccset, nyomás alatt pedig úgy döntött McNamara, hogy a két csapatkapitány döntse el kő-papír-ollóval a kezdőrúgást.

Elsőre azt is gondolhatnánk, milyen ügyesen vágta ki magát a stresszes szituációból, de a szövetség nem így gondolta: három hétre eltiltotta – írja a Telegraph nyomán az m4sport.hu.

„Védhetetlen, amit tett, hiszen nem készült fel a mérkőzésre. Az érme nem volt nála, ez súlyos és elfogathatatlan hiba, nem profi játékvezetőhöz méltó”

– nyilatkozta Joanna Stimpson, az FA játékvezetőkért felelő menedzsere.

„A labdarúgás szabályaiban benne van, hogy a kezdőrúgást pénzfeldobással kell eldönteni, és ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

A televíziós közvetítés miatt nyomás alatt kellett döntenie, de hibázott”

– fűzte hozzá.

Borítókép: Shamsul Maidin játékvezető dobja fel az érmét még 2005-ben az argentin csapatkapitány, Juan Pablo Sorin előtt a Konföderációs Kupán

AFP / Marcus Brandt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában