bajnokok ligája

2018.11.05. 17:00

Már Messivel a soraiban juthat tovább a Barcelona

Elsőként a Borussia Dortmund és az FC Barcelona biztosíthatja továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből, de a német és a spanyol bajnokság listavezetőjének sem lesz könnyű dolga idegenben a keddi játéknapon.

The injured player of FC Barcelona Leo Messi, observes with his son Thiago, the UEFA Champion Leage match between FC Barcelona and Internazionale Milano at Camp Nou Stadium in Barcelona, Catalonia, Spain on October 24, 2018 (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

Az A csoportban a Borussia az előző, harmadik fordulóban házigazdaként 4-0-ra legyőzte az Atlético Madridot, amelynek Diego Simeone vezetőedző irányításával ez volt a legsúlyosabb veresége a nemzetközi kupaporondon. A német csapat akkor biztosítja a továbbjutását, ha idegenben is nyerni tud, vagy döntetlent játszik és a Monaco-FC Bruges mérkőzésen ugyancsak döntetlen születik.

A madridiak védekező középpályása,

Koke úgy fogalmazott, „baleset volt”, ami Dortmundban történt velük.

„Nem hiszem, hogy 4-0-s vereséget érdemeltünk, de azt a meccset már el akarjuk felejteni” – tette hozzá.

Simeone közölte, a vereség után sokat beszélgettek, és meggyőződése, hogy a játékosai megfelelően reagáltak a történtekre.

Az Atlético évek óta a remek védekezéséről ismert, ám ennek a mostani idényben néhány meccsen nyoma sem volt, ráadásul a csatárok sem olyan eredményesek, mint korábban. A dortmundi kudarc óta a bajnokságban legyőzték ugyan a Real Sociedadot, ám a gólokat két védő, Diego Godin és Filipe Luis szerezte, majd a Leganés otthonában csupán döntetlent értek el.

A Bundesliga tabelláját veretlenül vezető dortmundiak szombaton 1-0-ra győztek a Wolfsburg otthonában. A svájci hátvéd, Manuel Akanji úgy fogalmazott, ez a találkozó is megmutatta, hogy nem tudnak minden alkalommal három vagy négy gólt szerezni, mint az Atlético ellen.

„Mivel 4-0-ra nyertünk a madridiak ellen, biztosan vissza akarnak vágni, úgyhogy alaposan fel kell készülnünk” – tette hozzá.

A B csoportban az FC Barcelona házigazdaként 2-0-ra legyőzte az Internazionale együttesét, és a negyedik forduló keddi játéknapja előtt hasonló helyzetben van, mint a Borussia Dortmund: továbbjut, ha idegenben is nyer, vagy ha döntetlent játszik és a Tottenham Hotspur-PSV Eindhoven találkozón is döntetlen születik.

A katalánok meccskeretében ismét szerepel Lionel Messi, akinek október 20-án, a Sevilla elleni győztes bajnoki mérkőzésen eltörött egy csont a jobb karjában,

ezért például az Inter elleni BL-meccset és a Real Madrid ellen 5-1-re megnyert El Clásicót is ki kellett hagynia. Játszani valószínűleg ezúttal sem fog, ahogyan az ugyancsak sérült Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen és Sergi Samper is hiányzik majd a katalán csapatból a milánói mérkőzésen.

„Barcelonában hosszú-hosszú évek óta a labdabirtoklásra építenek, kifejezetten ehhez a játékstílushoz vásárolnak labdarúgókat. Ez részben mentalitás kérdése, és biztosra veszem,

ha ebben a harcmodorban akarnánk legyőzni a Barcelonát, tizennyolc-nullás vereséget szenvednénk”

- nyilatkozta az Inter vezetőedzője, Luciano Spalletti.

Hozzátette, a spanyol csapatok gyorsabban passzolnak, gyorsabban gondolkodnak és jobban reagálnak, ezért is nehéz ellenük játszani.

„Ha nem tudjuk átvészelni a kezdeti nyomást és átvenni az irányítást, nagyon nehéz dolgunk lesz” – vélekedett.

A játéknap harmadik rangadóján a Napoli a Paris Saint-Germain csapatát fogadja. A meccs pikantériáját nemcsak az adja, hogy a nápolyiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti ismét megmérkőzik korábbi csapatával, hanem az is, hogy a PSG-nek a hazai 2-2-es döntetlen után ezúttal is el kellene kerülnie a vereséget, hogy a további két fordulóban ne kelljen aggódnia a továbbjutás miatt.

A francia élvonalban még egyetlen csapat sem rajtolt olyan jól, mint most a párizsiak, akik eddig mind a 12 meccsüket megnyerték, ennek ellenére Thomas Tuchel vezetőedző elégedetlen néhány játékosa viselkedésével. Marco Verrattit ittas vezetés miatt őrizetbe vették a múlt héten, korábban pedig Kylian Mbappé és Adrien Rabiot elkésett az Olympique Marseille elleni rangadót megelőző megbeszélésről, mert megnézték az El Clásico első félidejét a televízióban, ezért a szakvezető a kispadra ültette őket.

Tuchelnek az sem tetszett, hogy Mbappé és Neymar – Halloween alkalmából – a népszerű spanyol sorozat, a La Casa de Papel banditáinak maszkjában érkezett pénteken a Lille elleni meccsre, amit aztán végül éppen az ő góljaikkal nyert meg a PSG.

Borítókép: Messi felkötött kézzel a lelátón az Inter elleni meccsen még Barcelonában

AFP / NurPhoto / Miquel Llop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában