US Open

2018.09.01. 08:21

Serena könnyű győzelmet aratott nővére fölött

Az egyaránt korábbi világelső Williams nővérek mérkőzésén Serena a vártnál is simábban győzte le Venust a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének harmadik fordulójában, pénteken.

Venus Williams (L) of the US and her sister Serena Williams of the US meet at the net after their 2018 US Open women's round 3 match August 31, 2018 in New York. / AFP PHOTO / Don EMMERT

A 17. helyen kiemelt Serena kilenc ászt szervált, és mindössze három játékot veszített a 73 perces mérkőzésen.

Ez volt a Williams nővérek harmincadik hivatalos meccse egymás ellen, a hatszoros US Open-bajnok Serena már 18-12-re vezet, míg a Grand Slam-tornákon 11-5 az állás a javára. Ezt megelőzően legutóbb a tavalyi ausztrál nyílt bajnokság döntőjében mérkőztek egymással, akkor Serena – már várandósan – két szettben győzött.

A férfiaknál a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadal csak nagy nehézségek árán, négy rendkívül szoros szettben, hátrányból fordítva tudta legyőzni az orosz Karen Hacsanovot. Találkozójuk 4 óra 25 percig tartott.

Borítókép: Serena és Venus Williams a hálónál, 2018. augusztus 31-i US Open-mérkőzésük után.

Forrás: AFP / DON EMMERT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában